Andullatie therapieAndullatie therapie combineert mechanische vibraties en infraroodwarmte om de essentiële basisfuncties van het menselijk lichaam te stimuleren. Als therapie wordt de andullatie technologie al meer dan 10 jaar ingezet door kinesitherapeuten en bewegingstherapeuten voor pijnverlichting, lymfedrainage, sportrecuperatie en ontspanning.

Andullatie therapie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universiteiten en artsen en maakt deel uit van de biofysische therapieën.

Therapeutische combinatie van vibraties en infraroodwarmte

Andullatie therapie vindt plaats op een soort massagematras en is geschikt voor chronische klachten van zeer diverse aard zoals arteriosclerose, artritis, artrose, decubitus, facetsyndroom, fibromyalgie, gewrichtspijn, hernia, ischialgie, ischiaspijn, lage rugpijn, lumbago, lymfe-oedeem, myelopathie, spanningen in de nek, relaxatie, osteoporose, de ziekte van Parkinson, polyneuropathie, reuma, spondylose, stress, en nog vele andere aandoeningen.

Een andullatie behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je ligt ontspannen op de massagematras waarbij je lichaam getrakteerd wordt op mechanische vibraties en infraroodwarmte.

Een grootschalig onderzoek op meer dan 100.000 patiënten met chronische aandoeningen in heel Europa heeft aangetoond dat zo’n 80% succesvol behandeld kon worden met andullatietherapie. Hoewel de pijnklachten niet volledig verdwenen zijn, bleken ze zodanig gereduceerd te zijn dat de dagelijkse activiteiten en de levenskwaliteit van de patiënten aanzienlijk verbeterden.

Hoewel andullatietherapie de oorzaak van de pijnklachten niet wegneemt, helpt het om de chronische klachten van de patiënt tijdelijk te verminderen. Voor wie baat heeft met andullatietherapie, is een regelmatig terugkerende behandeling meestal noodzakelijk.

Hoe werkt andullatie therapie

Een andullatie matras heeft twee belangrijke therapeutische functies: de vibraties of trillingen enerzijds en de infraroodwarmte anderzijds. Wanneer andullatie ons lichaam binnendringt, treedt een opmerkelijk piëzo-elektrisch proces in werking. Overal in ons lichaam bevinden zich piëzo-elektrische elementen. Telkens deze elementen ingedrukt en opnieuw uitgerekt worden, ontstaan er microstroompjes. Deze microstroompjes verspreiden zich over heel ons lichaam. Ze stimuleren de collageenproductie en hebben nog tal van andere positieve effecten.

Wanneer deze microstroompjes de energiefabriekjes (mitochondriën) van onze lichaamscellen bereiken, stimuleren ze de productie van onze natuurlijke lichaamsenergie (ATP, adenosinetrifosfaat). De toegenomen celenergie heeft een positieve invloed op onze organen en verbetert onze algehele gezondheid.

Andullatie bevordert onze bloedcirculatie door de bloedvaten wijder open te zetten en de samengeklitte bloedcellen terug los te trillen. Zo krijgen onze lichaamscellen meer essentiële voedingsstoffen toegediend.

Terwijl andullatie zorgt voor een goede circulatie van het bloed, wordt in het lymfesysteem ook de lymfe in beweging gezet. Lymfevocht gedraagt zich als een soort reinigingsploeg in het lichaam. Door de lymfestroom te stimuleren en het transport van afvalstoffen, ziekteverwekkers en andere vreemde indringers (weefseldrainage) te vergemakkelijken, draagt andullatie bij tot de reiniging en de ontgifting van het lichaam.

Hoe vaker andullatie wordt toegepast, hoe meer de negatieve pijnsignalen overlapt worden door positieve, pijnvrije andullatiesignalen. Daarnaast wordt ook de productie van lichaamseigen pijnstillende boodschapperstoffen (endorfine) gestimuleerd, waardoor we ons rustiger en relaxed voelen.

Telkens je een andullatie behandeling volgt, krijgt je lichaam een extra boost. Je voelt je terug goed en je blaakt van energie.

De diverse toepassingsgebieden van andullatie therapie

Andullatie heeft veel toepassingsgebieden en kan ingezet worden voor pijnverlichting en sport, maar ook voor schoonheid en ontspanning.

1. Pijnverlichting

  • Verlichting van chronische pijn en een verbetering van de levenskwaliteit van patiënten met rugproblemen, fibromyalgie en artrose
  • Verlichting van acute pijn ten gevolge van een lichamelijke inspanning
  • Pijnpreventie door stimulering van de natuurlijke energieproductie in de cellen, de bloedcirculatie, de eliminatie van afvalstoffen en ziekteverwekkers en het immuniteitssysteem

2. Prestatie-ondersteuning

  • Als voorbereidende warming-up voor de sportactiviteiten zorgt andullatie voor een betere doorbloeding en een verhoogde energieproductie in de cellen waardoor je spierverrekkingen voorkomt.
  • Een verhoogde energieproductie leidt tot een beter functioneren van de organen en bijgevolg ook tot minder vermoeidheid en betere prestaties.
  • Andullatie na de sportactiviteiten zorgt voor ontspanning in de spiervezels, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen via de lymfevaten. Een totaalproces dat leidt tot een optimale lichaamsregeneratie en ontspanning.

3. Wellness

  • Een verhoogde energieproductie, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen zijn gunstige factoren voor een sneller herstel van het collageen, een essentieel bestanddeel van ons bindweefsel zoals in de huid, de pezen, het kraakbeen, de gewrichten en tal van andere plaatsen in ons lichaam. Een verhoogde celregeneratie vertraagt de rimpelvorming in de huid. Hiermee draagt andullatie op een natuurlijkere manier bij tot anti-aging dan bijvoorbeeld een botoxbehandeling waarbij een spier verlammende vloeistof onder de huid geïnjecteerd wordt.
  • Andullatie activeert - in tegenstelling tot bepaalde medicijnen - de ontspanningsmechanismen op een natuurlijke manier, waardoor we beter het hoofd kunnen bieden tegen stress en burn-out verschijnselen als gevolg van de hoge eisen van het dagelijkse leven.
  • Andullatie verhoogt de bloedcirculatie, de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen in het lichaam, de afvoer van afvalproducten en bevordert hiermee de vitaliteit en de stofwisseling (metabolisme), wat bij sommige mensen kan bijdragen tot bodyshaping.

Andullatie onder begeleiding van een professionele kinesitherapeut

Hoewel je tegenwoordig ook thuis en op andere plaatsen kunt genieten van andullatie therapie, raad ik je toch aan om dit bij voorkeur te doen onder het professioneel toeziend oog van een erkende kinesitherapeut. Met zijn wetenschappelijke kennis over de andullatie technologie kan hij je beter dan wie ook de juiste dosering en het geschikte aantal sessies en tussenpauzes aanbevelen. Daarnaast biedt hij je de juiste informatie en begeleiding.

Naargelang je gezondheidsprobleem kan bij ons een andullatie therapie vaak ook gecombineerd worden met één of meerdere andere behandelingen zodat je kunt genieten van een totaalpakket.

Extra wetenschappelijke informatie over andullatie en onderzoeken die gevoerd werden door wetenschappelijke instellingen kun je terugvinden op de officiële website van de International Association of Andullation Technology www.iaat.eu.

Voordelige 10-beurtenkaart

Wens je enkel gebruik te maken van de andullatie therapie voor een chronische behandeling van fibromyalgie of andere pijnklachten, lymfedrainage, sportrecuperatie, ontspanning of een andere reden, dan haal je je voordeel uit een 10-beurtenkaart.

Prijs: Slechts € 100 voor 10 sessies van 30 minuten