E-Fit studio – Cardiovasculaire conditie opbouwVersnel de cardiovasculaire opbouw van je conditie

Cardiovasculaire training voor conditie opbouw vindt plaats door het hart te trainen met als doel dat het krachtiger kan samentrekken waardoor het meer bloed door je lichaam kan pompen. Het resultaat is een betere conditie en uithoudingsvermogen.

E-Fit is speciaal ontwikkeld om de traditionele cardiotrainingen te verkorten. Tijdens elke 20 minuten durende cardiosessie stuurt het toestel EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) impulsen door je lichaam waardoor maar liefst 36.000 spiercontracties plaatsvinden.

Het E-Fit toestel werkt op vetverbranding, spierversteviging en het afvoeren van cellulitis.

Een intakegesprek, de basis voor je programma op maat

Tijdens een grondig intakegesprek brengen we je medische en sportieve achtergrond, je leefgewoonten en je doelen in kaart.

Op basis van de besproken gegevens stellen we een cardiovasculair trainingsplan op met de E-Fit methode, rekening houdend met je huidige conditie en je doelen. Je E-fit programma kan nu beginnen.

Cardiovasculaire conditieopbouw met de E-Fit methode: let’s go for it!

E-Fit is een zeer populaire trainingsmethode omwille van haar korte trainingstijd van slechts 20 minuten en de efficiëntie van die trainingen. Met E-Fit is cardiotraining nooit zo eenvoudig en aangenaam geweest. Dankzij deze methode wordt je cardiotraining tot een derde van de tijd ingekort.

Een E-Fit training wordt vaak gecombineerd met randapparatuur zodat je tegelijk ook je favoriete sport beoefent. Bij ons kun je terecht voor cardiotraining in combinatie met een crosstrainer, een roeiapparaat en een fitness fiets.

Waaruit bestaat een E-Fit outfit?

Voor de aanvang van een sessie trek je een E-Fit outfit aan. Deze outfit bestaat uit een persoonlijk wasbaar onderpakje en een bovenpak. Omwille van hygiënische redenen bieden we onze klanten een persoonlijk onderpakje aan. De eenmalige aankoop bedraagt 50 euro.

Het volledige bovenpak bestaat uit een vest, een broek en arm- en kuitgordels waarop een 20-tal e-pads gekoppeld worden aan een EMS-toestel. Dit bovenpak trek je aan boven je persoonlijke onderpak en is bij ons ter plaatse beschikbaar.

Welke zones behoren tot het Cardio pakket?

Tijdens een E-Fit Cardio training wordt er getraind op de buik, de bovenste en de onderste ledematen. Je draagt hierbij een antibacteriële, wasbare broek met een verplaatsbare hoge buikrand.

Hierop zijn een 20-tal e-pads bevestigd van waaruit de EMS impulsen door verschillende spiergroepen gestuurd worden:

 1. De buikspieren
 2. De onderrug
 3. De voorste armspieren (Biceps)
 4. De achterste armspieren (Triceps)
 5. De billen
 6. De voorste dijspieren (Quadriceps)
 7. De achterste dijspieren (Hamstrings)
 8. De kuiten

Vanuit een dashboard stelt je E-Fit coach de impulsen in: de contractietijd, de relaxatietijd, de frequentie, de diepte, enz. Elke spiergroep wordt afzonderlijk ingesteld zodat optimale resultaten behaald worden, die afgestemd zijn op je persoonlijke conditionele behoeften en doelen.

Voorgeprogrammeerde programma’s met snelle resultaten

De E-Fit apparatuur is uitgerust met 6 voorgeprogrammeerde programma’s die ervoor zorgen dat de resultaten na enkele weken al zichtbaar zijn:

 1. Een efficiënte spiertraining: deze methode bereikt immers 90% van de spiervezels tot in de diepte, in vergelijking met slechts 30% tijdens een traditionele cardiotraining
 2. Stimulatie van het bindweefsel waardoor meer collageen aangemaakt wordt met huidversteviging als resultaat
 3. Stimulatie van de lymfecirculatie met een versnelde afvoer van afvalstoffen als gevolg
 4. Een krachtigere hartslag verhoogt het metabolisme waardoor een betere vetverbranding optreedt
 5. Een betere lymfedrainage leidt automatisch tot de afvoer van intercellulair vetweefsel zodat je sinaasappelhuid (cellulitis) gaat verdwijnen
 6. Een hoger uithoudingsvermogen van de spieren

Geïnteresseerd om je conditie op te bouwen met de E-Fit methode?

In onze E-Fit studio kun je terecht voor begeleide cardiotraining. Toen we deze cardiomethode met behulp van elektrostimulatie ontdekten, waren we meteen overtuigd. Deze methode is niet alleen veilig, het leidt ook tot snelle resultaten, wat bemoedigend is voor onze klanten.

In onze E-Fit studio kun je rekenen op een professionele begeleiding, trainingsadvies met aanvullend ergonomisch advies voor een correcte houding en bewegingstechniek.

De E-Fit sessies zijn toegankelijk voor 1 of 2 personen. Kom gerust eens langs met je partner, vriend of vriendin.

Een combinatie van oefeningen en elektrische stimulatie om snel en op een aangename manier af te vallen in slechts 20 minuten
Verbeter je conditie en uithoudingsvermogen dankzij een verhoogde vetverbranding en een 18x efficiëntere spierversteviging
Elektro musculaire stimulatie voor verzwakte rug- en nekspieren door een tekort aan beweging, een verkeerde houding of foutieve bewegingen (woensdag avond)