E-Fit studio – Elektro FitnessIn onze E-Fit studio ontdek je de nieuwste technologie om je lichaam terug in vorm te krijgen. Na een kort intakegesprek, ontvang je een trainingsplan op maat. E-Fit is de fitnessmethode van de toekomst om op een gemakkelijke en aangename manier af te slanken, je sportprestaties te verbeteren en je nek- en rugklachten te verminderen.

Elektro Musculaire Stimulatie

E-Fit maakt gebruik van apparatuur waarmee elektrische impulsen door de spieren gestuurd worden op basis van de EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) technologie. Recente onderzoeken, gepubliceerd in de European Journal of Applied Physiology, tonen de bewezen effectiviteit van deze technologie op spiertraining aan.

Momenteel vindt deze elektronische fitnessmethode een breed therapeutisch en cosmetisch toepassingsgebied bij zowel artsen en kinesitherapeuten als bij topsporters en sportcoaches, maar ook bij afslankstudio’s en schoonheidsspecialisten.

Hoe werkt elektrostimulatie

Beweging ontstaat vanuit spiercontracties die aangestuurd worden vanuit onze hersenen. Bij E-Fit draag je een pak waarin elektroden verwerkt zitten, van waaruit EMS impulsen gestuurd worden naar je spieren. Deze elektrostimulatie vervangt de natuurlijke impulsen vanuit de hersenen en is veel intenser dan je zelf kunt opwekken.

Keuze tussen passieve en actieve E-Fit sessies

Je wordt op een individuele manier begeleid door een ervaren e-fit coach die rekening houdt met het doel dat je voor ogen hebt.

In zijn passieve vorm vergt deze nieuwste fitnessmethode geen enkele inspanning. Je ligt op een bank en het toestel doet het voor jou.

Houd je van sporten, dan combineer je tijdens een full body work-out, E-Fit met verschillende oefeningen, in functie van je conditie en doelstellingen. De meerderheid van onze klanten kiezen voor de actieve e-fit vorm.

E-Fit 18x efficiënter dan een traditionele fitnessbeurt

De speciale E-Fit pakken maken het mogelijk om in slechts 20 minuten een beter resultaat te boeken dan met een intensieve fitnessbeurt van anderhalf uur. De impulsen zijn volledig pijnloos maar werken heel diep in op de spiergroepen. In tegenstelling tot een traditionele fitnessbeurt van 90 minuten waarbij je slechts 30 tot 40% van je spieren traint, bereikt E-Fit 90% van je spieren. De impulsen van E-Fit bereiken spieren die anders nooit getriggerd zouden worden.

De impulsen van E-Fit zorgen voor 36.000 spiercontracties in slechts 1 sessie! Dit maakt dat deze unieke fitnessmethode tot 18 keer efficiënter is dan gewone fitness. Daarnaast verhoogt je stofwisseling aanzienlijk. Dit uit zich in een snellere vetverbranding, een stevigere huid en minder cellulitis.

IST technologie voor veiligheid en kwaliteit

De EMS apparatuur die ingezet wordt bij E-Fit werkt door middel van de IST (Impulse Shift Technology) waardoor de impulsen comfortabel en pijnloos aanvoelen in tegenstelling tot de klassieke EMS toestellen.

Technisch gezien komt het erop neer dat de impulsen gespreid worden in de tijd door afzonderlijke kanalen. Door een zorgvuldige afstemming van de frequenties merkt de klant deze tijdverschuiving niet zodat de impulsen niet aanvoelen als pijnlijke elektrische krampjes. E-Fit werkt daardoor met de enige EMS apparatuur die toegestaan is in Amerika.

Daarnaast kunnen we iedere impuls op maat instellen: contractietijd, relaxatietijd, frequentie, diepte, enz.

E-Fit studio in jouw buurt

Omdat we als e-fit coaches sterk geloven in deze methode, hebben we onze praktijk uitgebreid met een E-Fit studio waar je terecht kunt voor afslanken & figuurcorrectie, cardiovasculaire conditie opbouw en rugschool voor de behandeling van chronische rug- en nekklachten.

In onze E-Fit studio kun je rekenen op een professionele combinatie van oefeningen, trainingsadvies en ergonomisch advies voor een correcte houding en het juist uitvoeren van bewegingen.

Wij onderscheiden ons door volwaardige sessies aan te bieden, bestaande uit een opwarming, een 20-minuten durende work-out en een cooling down met relaxatie.

De E-Fit sessies zijn toegankelijk voor 1 of 2 personen. Wees welkom met je partner, vriend of vriendin.