Rugschool met de E-Fit methodeChronische rugpijn, waar komt het vandaan?

Onderzoek heeft uitgewezen dat rugpijn één van de belangrijkste klachten is binnen de gezondheidszorg. Naar schatting zou zo wat 80% van de volwassen bevolking ooit last hebben van rugpijn.

Zwakke rug- en buikspieren door een tekort aan beweging liggen vaak aan de basis van rugklachten die meestal chronisch worden. Daarnaast kunnen een verkeerde houding, foutieve herhaaldelijke bewegingen of verkeerd heffen, dragen en/of buigen op het werk eveneens rugpijn veroorzaken.

Een hernia of een rugoperatie veroorzaken ook rugpijn, waar aan geremedieerd kan worden.

E-Fit Rugschool, het revolutionaire verlengde van een klassieke rugscholing

De klassieke rugscholen bieden over het algemeen een vast programma aan van 24 tot 36 sessies van telkens 2 uur, 2 maal in de week. Deze rugscholen bieden re-educatie aan zodat de patiënt het evenwicht leert te herstellen tussen zijn verminderde draagkracht of belastbaarheid en de belasting van zijn wervelkolom. Na deze traditionele rugschoolsessies is de patiënt meestal terug aan zichzelf overgeleverd.

Ook al hebben we geleerd hoe we rug- en nekpijn kunnen vermijden, de praktijk leert ons dat het niet altijd meevalt om datgene wat we geleerd hebben dagelijks te blijven toepassen en/of te onderhouden zodat we na een minimum van tijd terugvallen op onze oude gewoonten.

Voor wie hardnekkig last blijft hebben van rug- en/of nekpijn, bieden we een revolutionaire rugscholing aan met behulp van de E-Fit methode.

Waarom kiezen voor rugscholing via de E-Fit methode?

Wanneer het EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) toestel elektrische impulsen door je rompspieren stuurt, vinden zo maar liefst 36.000 spiercontracties plaats. Op die manier kan een EMS training je zwakkere spiergroepen tot 18x efficiënter versterken.

Met een gespecialiseerde rugjas met elektropads bereiken we tijdens een 4-fasig programma doelgericht de betreffende pijnlijke lage rugspieren, maar ook de spieren van de nek en de schoudergordel. Op die manier werken we rechtstreeks en efficiënt in op de verzwakte of overspannen spieren, waardoor je je wervels en tussenwervelschijven geleidelijk gaat ontlasten.

Na een aantal E-Fit sessies voel je merkbaar het verschil. Rugscholing met de E-Fit methode zorgt voor een sneller herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding.

Wanneer is onze rugscholing met de E-Fit methode aanbevolen?

  • Bij chronische rug- en/of nekklachten ten gevolge van een verkeerde houding en/of het uitvoeren van foutief herhaaldelijke bewegingen met stekende en/of zeurende rug- en/of nekpijn als gevolg.
  • Na een rugoperatie omwille van een hernia, discus bulging, facetartrose, ischias,..
  • Preventief voor mensen met een passieve levensstijl of een zwaar fysiek beroep, die voorlopig nog geen klachten hebben en dat in de toekomst zo willen houden.
  • In navolging van een reeds gevolgde traditionele rugschool, waarvan de 24 tot 36 sessies waar je recht op had, afgelopen zijn.

Kies voor Rugschool met de E-Fit methode onder professionele begeleiding

Rug- en/of nekklachten moeten professioneel aangepakt en opgevolgd worden. Doorheen je wervelkolom loopt immers je belangrijkste lichaamszenuw. Een verkeerde houding, beweging of manipulatie kan ernstige gevolgen hebben.

Toen ik kennis maakte met de spierversterkende E-Fit methode werd me snel duidelijk dat ik hiermee een professionele meerwaarde kon bieden aan patiënten met chronische rug- en/of nekklachten.

Daarom bied ik voortaan elke woensdag avond specifieke rugschoolsessies aan op afspraak. Een sessie duurt 45 minuten tot 1 uur. Je krijgt uitleg over het hoe en waarom van de oefeningen, een degelijke opwarming, een work-out en een cooling down. Daarnaast geef ik je met plezier ergonomisch advies voor een blijvende houdings- en bewegingscorrectie.

Uiteraard sta ik ook ter beschikking voor aanvullende therapeutische behandelingen binnen mijn specialisaties.

Deze rugschoolsessies zijn persoonlijk en telkens voor 1 persoon toegankelijk. Aarzel niet om me te contacteren voor meer informatie.

Een combinatie van oefeningen en elektrische stimulatie om snel en op een aangename manier af te vallen in slechts 20 minuten
Verbeter je conditie en uithoudingsvermogen dankzij een verhoogde vetverbranding en een 18x efficiëntere spierversteviging
Elektro musculaire stimulatie voor verzwakte rug- en nekspieren door een tekort aan beweging, een verkeerde houding of foutieve bewegingen (woensdag avond)